Radionica interaktivnih tehnologija i medija

Elektronika i robotika s Arduinom, Raspberryem i VP

Prostorije Galerije SKC (u sklopu OKC Palach), Kružna 8, Rijeka

25-27.10.2019.

14:00 – 18:00 h 

Voditelj radionice:  Gianfranco Mirizzi 

Radionica kreće od osnova elektronike, robotike, mikrokontrollera i vizualnog programiranja (Max/MSP, Pure Data i TouchDesigner) te se brzo usmjerava prema kreiranju koncepta, primjeni i konkretnoj realizaciji umjetničkih projekata i eksperimenata.
Cilj radionice je da polaznici radom na individualnim mini projektima steknu tehničke, teorijske i praktične alate za razvoj konkretnih i prilagođenih aplikacija (DIY prakse) u području interaktivnih tehnologija, odnosno digitalnih umjetnosti.

Za koga:
Programirati mogu svi bez obzira na prethodno iskustvo, dob ili tehnološke sklonosti. Arduino i Vizualno Programiranje su pogodni za korisnike koji ne trebaju ili nemaju specijalističko znanje kao što su umjetnici, ljubitelji tehničke i uradi sam kulture, te dizajneri i kreativci. Radionica je namjenjena svim osobama 18+ koje imaju interes, bilo da su početnici ili žele proširiti već postojeća znanja u primjeni elektronike i robotike u DIY praksama, digitalnoj i vizualnoj umjetnosti te dizajnu. Za osobe mlađe od 18 godina (srednjoškolci) potrebna je suglasnost roditelja za prisustvovanje radionicama.

Što donijeti:
Na radionicu je potrebno ponijeti osobni laptop. Ukoliko niste u mogućnosti donijeti računalo, molimo vas da to naznačite prilikom prijave na radionicu radi daljnjeg dogovora i organizacije.

Nakon radionice: asistiranje i izložba radova:
Cilj radionica je da polaznici uspješno realiziraju program te ukoliko pojedini projekti ne budu završeni do kraja radionica, polaznici će imati daljnju podršku tutora kako bi mogli završiti započete projekte. Kada projekti svih polaznika budu završeni, ovisno o interesu, postoji mogućnost organizacije zajedničke izložbe radova u Rijeci. Radovi će također imati online prezentaciju i izložbu na web stranicama BOUM!-a.

Kotizacije: 200 kn

Prijave:

  • Radi ograničenog broja mjesta obavezne su prijave na radionicu putem e-maila na artteatar.boum@gmail.com ili pozivom na 099/6783404, te putem obrascem na našem web stranicama.

Za sve dodatne info:   artteatar.boum@gmail.com

Edukacijski materijali: videotutorijal

Plakat

Gianfranco Mirizzi je digitalni umjetnik koji se bavi aspektima participacije, interakcije i institucionalizacije. Njegov rad obuhvaća različite medije i područja: video, zvuk, interaktivne instalacije, arhitekturu, performativnu umjetnost. Izlagao je i surađivao na mnogobrojnim projektima u Americi i Evropi, radio je kao media producent u Imaging Research Centru u Baltimoreu (SAD) te na trogodišnjem evropskom projektu Corners of Europe. Na polju edukacije vodio je brojne radionice elektronike i robotike u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

Zahvaljujemo Galeriji SKC (OKC Palach), Rijeka